tiistai 3. helmikuuta 2015

Rick Riordan - The Heroes of Olympus: The Blood of Olympus

Kirjan nimi: The Blood of Olympus
Sarja: The Heroes of Olympus #5
Kirjailija: Rick Riordan
Kustantaja: Penguin Books
Sivuja: 500
Lukuhaaste: "A book from an author you love but you haven't read yet"
Arvosana: ★★★

"Despite surviving their many deadly quests, Percy, Jason, Annabeth and the rest of crew are no closer to defeating all-poweful Earth Mother, Gaia. Now her army of giants has risen and they're stronger than ever. They must be stopped before the Feast of Spes, when Gaia will sacrifice two demigods in Athens. She needs their blood - the blood of Olympus - in order to awaken. But how can a handful of young demigods hope to battle against Gaia's legion or giants? In spite of the terrible anger that awaits the in Athens, they have no choice. Because, if Gaia wkes, it's game over. For them all."


Kirjan kerrontanäkökulmat vaihteli Piperin, Leon, Jasonin sekä Nicon ja Reynan välillä. Piper, Leo ja Jason -näkökulmat kertoivat ennustuksen seitsemän puolijumalan kamppailusta Gaiaa vastaan. Nicon ja Reynan näkökulmat kertoivat heidän seikkailusta viedä Athena Parthelon -patsas Puoliveristen leiriin estääkseen sodan roomalaisten ja kreikkalaisten puolijumalien välillä. Olisin ehkä kaivannut Percyn kerrontaa kirjaan, mutta ei se mitenkään haitannut. Ei Percyä (tai Annabethiakaan) kuitenkaan jätetty taka-alalle: heistä kerrottiin muiden hahmojen kerrontanäkökulmasta. Esimerkiksi Percystä seikkailusta kerrottiin Jasonin näkökulmassa (Percy oli Jasonin seurassa) ja Annabethista Piperin näkökulmasta (Annabeth oli Piperin seurassa)


Pidin tästä kirjasta, mutta jotenkin olisin odottanut tältä kirjalta enemmän. Jotenkin se varsinainen taistelu Gaiaa vasten jäi löyhäksi. Siihenhän kuitenkin oli tähdätty neljän kirjan verran ja sitten nyt viimeisessä kirjassa itse sitä taistelua oli vain pari kappaletta. Odotin siltä enemmän. 


Eniten tässä kirjassa rakastin Nicon ja Reynan kerrontanäkökulmia. Olen aina pitänyt paljon kyseisistä hahmoista, mutta ennen ei ole ollut kunnon mahdollisuutta päästä heidän pääkoppansa sisään. Rakastuin hahmoihin vain entistä enemmän.


Rakastin muutenkin Reynan ja Nicon ystävyyssuhdetta. He eivät vaikuta ensimmäisiltä mieleen, jotka voisivat olla hyviä ystäviä. Mutta kuitenkin nyt tässä kirjassa huomasi heidän olevan aikalailla samankaltaisia. Oli mukava seurata heidän ystävyssuhteensa muuttuvan kirjan seikkailujen myötä.


Yksi parhaista kohdista oli ehdottomasti tämä:

"Nico and Hedge fell in alongside her, both looking very pleased with themselves. They had apparently gone shopping at the Barrachina souvenir shop, where they'd replaed their dirty tattered shirts with loud tropical numbers.
"Nico", Reyna said, "you look-"
"Not a word about the shirt", he warned. "Not one word."
Mielikuva Nico hawaijipaidassa on todella mukava ja nauroin pari minuutti tuolle kohdalle.

Kuten on luultavasti voinut huomata, tässä kirjassa pidin eniten Nicon ja Reynan kertomista kohdista. Kyllä toki Leon, Piperin ja Jasonin kohdat olivat mukavia, mutta ne eivät vaikuttaneet minuun yhtä paljoa kuin Reyna ja Nico. (Hah, paitsi rakastin sitä kohtaa kun Leo mainitsi ajatuksissaan Doctor Whon, sillä se on yksi lempisarjoistani)


Loppuun olisin kuitenkin ehkä kaivannut epilogia. Kun nyt viimein (sniif) Percy Jacksonin tarinat ovat loppu, niin kyllä siihen olisi sellaisen vielä kaivannut. 

4 kommenttia:

 1. Odotan suomennosta, en uskalla lukea enkuksi (sillä se suomennos on eniwei pakko hommata hyllyyn jotta sarja on kokonainen ja alkuperäisteoksen jälkeen suomennokset vähän menettää terää), mutta... Luultiinhan me tuossa Percy Jacksonienkin jälkeen, että enää ei nähdä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän :'3

   Hah, tosiaan. Ehkäpä päästäisiin vielä ykai reissu Percy Jacksonin maailmaan. Lukisin muuten mielelläni kirjan Nico di Angelon seikkailuista, jos Riordan joskus päättäisi sellaisen kirjoittaa ;)

   Poista
 2. Minulle tämä oli pettymys ja jotenkin lässähtänyt lopetus hienolle sarjalle. Kirjan jotenkin pelasti ihana Nico, jonka ajatuksia vihdoinkin pääsi kokemaan omien lukujen myötä vähän paremmin.

  Toivotaan, että Riordanin seuraava sarja on yhtä vauhdikas, hauska ja koukuttava kuin Percy Jacksonit ja tämä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli jokseen sama tunne. Nicon & Reynan seikkailut olivat mukavaa luettavaa, mutta muiden seikkailut - njääh. Ei nyt niin hienoa. Olisin kyllä toivonut tälle sarjalle mahtipoittisempaa loppua

   Joo, toivotaan :)

   Poista